Agurkesuppe med tomat og valnødder

Smuk og anderledes suppe serveret med spændende topping.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Agurkesuppe med tomat og valnødder

Smuk og anderledes suppe serveret med spændende topping.

Antal portioner
  • 2 skrællede og udkernede agurker
  • 2 zittauerløg i tern
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spsk hvedemel
  • 8 dl hønsebouillon
  • 1 æggeblomme, evt. pasteuriseret (ca. 1 spsk)
  • ¼ liter Arla A38® naturel 1,5%
  • 1 bundt klippet dild
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 stor flået bøftomat i tern
  • 2 spsk valnøddekerner
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g ristet brød

Fremgangsmåde:

Skær agurkerne i tykke halvmåneskiver. Sauter løgene i olivenolie i en stor gryde, til de er klare. Drys mel på og lad det suge fedtstoffet. Spæd med bouillon af flere omgange og bring suppen i kog. Tilsæt agurkerne, bring suppen i kog og lad den koge 10-12 min. Rør imens æggeblommen med yoghurt og dild. Rør yoghurtblandingen med lidt af den varme suppe, og rør den derefter i suppen. Suppen må nu ikke koge. Tilsæt salt og peber og smag til.

Bland tomat, valnøddekerner, salt og peber og smag det til. Server tomatblandingen til suppen sammen med ristet brød.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 18,9 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 32 %
Print

Vin match

Palomino, chardonnay Jerez, Spanien

Tør sherry af Fino-typen eller en fadlagret hvidvin fra Bourgogne Kilde: Martin Nordkvist

Lidt mere om vin til valnødder