Ajvar-dip

Krydret dip af bagte auberginer og peberfrugter drysset med ost og oliven. Server dippen til salat, brød, snacks eller kød.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ajvar-dip

Krydret dip af bagte auberginer og peberfrugter drysset med ost og oliven. Server dippen til salat, brød, snacks eller kød.

Antal portioner

Pynt

  • frisk, finthakket kruspersille

Fremgangsmåde:

Prik auberginen med en gaffel og bag den midt i ovnen på en plade med bagepapir - til den er blød. Befri peberfrugterne for frøstol og stilk og skær dem i kvarte. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade med alufolie og grill dem øverst i ovnen. Lad dem køle af under et viskestykke. Halvér auberginen og skrab kødet ud i en skål. Mos det groft med en gaffel. Pil skindet af de bagte peberfrugter. Blend peberfrugterne med en stavblender. Bland de to slags mos og tilsæt hvidløg, yoghurt, citronsaft, olie, salt og peber. Smag til.

Smuldr osten, hak de sorte oliven groft og bland det sammen.

Anret ajvar-dippen på et fladt fad og drys osteblandingen på. Pynt med persille.

Bagetid

Ca. 40 min ved 200° - traditionel ovn.

Grill

Ca. 10 min. - eller til skindet er sort.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3650 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 18 %
  • Fedt: 62 %
Print