Alliancemarmelade med lavendel

Giv frokostbordet et ekstra pift med denne lækre marmelade af bær og lavendel.
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Alliancemarmelade med lavendel

Giv frokostbordet et ekstra pift med denne lækre marmelade af bær og lavendel.

Opskriften gælder for 10 personer

  • 600 g blandede bær, fx ribs, solbær og hindbær
  • 10 stilke friske lavendler
  • 300 g sukker (ca. 3½ dl)
  • 1½ tsk geleringsmiddel til marmelade, fx melatin
  • 1 tsk atamon

Fremgangsmåde:

Skyl og nip bærrene. Befri lavendelblomsterne for stilken og smuldr blomsterne let. Læg bær, lavendler og sukker i en stor gryde og bring det i kog. Dæmp varmen og skum marmeladen. Lad det koge ved svag varme og uden låg i ca. ½ time.

Tag gryden af varmen og tilsæt geleringspulver og atamon. Lad marmeladen køle lidt og hæld den på atamonskyllede glas. Lad marmeladen køle helt af og luk glassene.

Tips

Når man sylter til længere opbevaring, er det vigtigt at redskaber og sylteglas er helt rene. Sylteglas skoldes og skylles med atamon. Chutney, pickles og marmelade, der er syltet under hygiejniske forhold, tilsat atamon og opbevaret uåbnet i køleskabet, kan holde sig mindst et år, ofte længere. Hver gang, der tages af sylteglasset, bør det være med en ren ske. Læg aldrig en rest pickles eller lignende tilbage i glasset, og stil ikke selve sylteglasset på bordet.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 7055 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 29,6 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 93 %
  • Fedt: 5 %
Print