Amerikanske havregrynspandekager

Ekstra forkælelse til morgenmaden? Så prøv de amerikanske havregrynspandekager - de mætter og så smager de himmelsk
Fryseegnet
Bedømmelse (100 vurderinger)

Min bedømmelse:

Amerikanske havregrynspandekager

Ekstra forkælelse til morgenmaden? Så prøv de amerikanske havregrynspandekager - de mætter og så smager de himmelsk

Antal portioner
  • 2 æg
  • 2 dl skummetmælk eller kærnemælk
  • 60 g havregryn (ca. 1 dl)
  • 80 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • ½ tsk fint salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk sukker
  • 10 g smør til stegning

Tilbehør

  • ½ frisk ananas
  • ½ dl ahornsirup

Fremgangsmåde:

Del æggene og pisk æggeblommerne sammen med skummetmælk. Vend havregryn sammen med hvedemel, salt, bagepulver og sukker. Pisk æggehviderne stive og vend dem i mælkeblandingen skiftevis med melblandingen. Bag ca. 12 små pandekager af ca. ½ dl. dej pr. portion i en slip-letpande i en anelse smør. Bag dem ved jævn til svag varme ca. 6 min. i alt - vend af og til. Hold pandekagerne varme indtil servering.

Skræl ananas og skær den ud i smalle trekanter fjern midterstrengen. Server de lune pandekager med ananas og ahornsirup til brunch eller mellemmåltid.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5070 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 12 g
  • Protein: 14 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 21 %
Print