Amerikanske pandekager
Bedømmelse (81)

Min bedømmelse:

Fryseegnet

Amerikanske pandekager

Lav dem til brunch eller server dem som dessert.

Antal portioner

20 stk. pr. portion

  • 275 g hvedemel (5 dl)
  • 12 liter mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 knivspids groft salt
  • 1 12 tsk bagepulver
  • 4 spsk Arla Kærgården® Steg & Bag

Tilbehør

  • 50 g smør
  • 150 g ahornsirup

Pisk mel og mælk sammen med en elpisker. Pisk æg og resten af ingredienserne i. Fordel 4 portioner dej a ca. ½ dl på panden. Bag pandekagerne ca. 2 min. på hver side og spis dem sammen med smør og ahornsirup.

Det er lettest at bage små pandekager på en lille crêpepande eller på en såkaldt spejlægspande (begge dele fås i velassorterede køkkenudstyrsforretninger). Men man kan naturligvis også bage dem som "klatter" på en almindelig pande, så bliver de bare ikke så fint runde i formen.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11580 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 36 %
  • Alkohol: 0 %

Tilberedningstid: 30 min