Ananascarpaccio med chokoladecrumble

Frisk ananasdessert med en spændende ingefærsirup og hvid chokoladecrumble.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ananascarpaccio med chokoladecrumble

Frisk ananasdessert med en spændende ingefærsirup og hvid chokoladecrumble.

Antal portioner

Chokoladecrumble

Ingefærsirup

  • 1 dl vand
  • 2½ spsk sukker
  • ½ tsk fintrevet frisk ingefær

Ananascarpaccio

  • ¼ frisk moden ananas
  • 25 g mandelsplitter

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Chokoladecrumble

Mos osten med en gaffel. Smelt chokoladen og bland den sammen med osten. Stil blandingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time.

Ingefærsirup

Varm vand og sukker op i en lille gryde. Kog blandingen ved svag varme og uden låg i ca. 8 min. eller til den har konsistens som en tynd sirup. Tag gryden af varmen og tilsæt den revne ingefær. Stil siruppen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ananascarpaccio

Skræl ananassen ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Skær ananassen i tynde skiver og fordel dem i et tyndt lag på portionstallerkener.

Kom mandelsplitterne i en tør pande og rist dem ca. 2 min. ved kraftig varme eller til de er gyldne.

Ved serveringen

Fordel siruppen på de tynde ananasskiver. Fordel den hvide chokoladecrumble over ananassen. Pynt med mandelsplitter og friske mynteblade.

Tip

Chokoladecrumblen kan også piskes til en creme. Pisk først osten blød med en håndmixer og hæld derpå den smeltede chokolade over osten, mens du pisker. Pisk til du har en glat creme. Hæld evt. cremen i en sprøjtepose. Ananasen kan ligeledes skæres på forskellige måder. Prøv fx at lave store klodser og pynt med pæne toppe af cremen - velegnet som tapas.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3010 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,4 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 44 %
  • Fedt: 48 %
Print