Ananasdessert med lakridsflødeskum

Frisk syrlig-sød dessert med bagt ananas, citronsorbet og lakridsflødeskum. En dejlig kombination, der skal prøves!
Bedømmelse (18 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ananasdessert med lakridsflødeskum

Frisk syrlig-sød dessert med bagt ananas, citronsorbet og lakridsflødeskum. En dejlig kombination, der skal prøves!

Opskriften gælder for 10 personer

  • 2 kg friske modne ananas (1-2 stk.)
  • 4 spsk sukker
  • 2 spsk majsstivelse, fx maizena

Lakridsflødeskum

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 1 liter lime- eller citronsorbet

Fremgangsmåde:

Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at de brune "prikker" forsvinder. Flæk ananassen og skær den i ca. 3 mm tynde skiver. Del ananasskiverne i 6 lige store portioner. Bland sukker og majsstivelse.

Beklæd en bradepande (ca. 4 x 20 x 26 cm) med bagepapir. Dæk bunden med 1 portion ananasskiver og drys med 1 spsk sukkerblanding. Fortsæt i nævnte rækkefølge og bag desserten midt i ovnen. Ananasdesserten skal være i pres mens den køler af. Læg et stykke bagepapir og dernæst et stykke pap over desserten. Stil derpå konservesdåser eller 2 sandkageforme fyldt med vand. Stil desserten i køleskabet mindst 5 timer eller til næste dag.

Lakridsflødeskum

Kom den engelske lakrids i en plastikpose egnet til madvarer. Knus lakridsen fint med fx en kagerulle (ca. 1¾ tsk knust lakrids). Pisk fløden til et let skum og vend flormelis og lakrids i. Smag til.

Ved serveringen

Fjern dåser, pap og bagepapir. Læg et spækbrædt over bradepanden og vend rundt. Fjern bagepapiret fra ananasdesserten. Skær kanterne lige og del desserten i 10 stykker. Fordel dem på tallerkener sammen med limesorbet og lidt lakridsflødeskum. Server resten i en skål ved siden af.

Bagetid

Ca. 40 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13190 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,5 g
  • Protein: 2 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 43 %
Print

Vin match

Riesling Mosel, Tyskland

Sød hidvin på riesling-druen, fx en "auslese" fra Tyskland Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til lakrids