Ananaspandekager

Skønne eksotiske pandekager med kokosmel, ananas og is - som måske leder dine tanker til varmere himmelstrøg!
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ananaspandekager

Skønne eksotiske pandekager med kokosmel, ananas og is - som måske leder dine tanker til varmere himmelstrøg!

Antal portioner

Pandekager - 8 stk.

  • 1 dl kokosmel
  • 1 dl hvedemel
  • ¾ spsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 50 g smør - smeltet

Ananasfyld

  • 1 frisk ananas (ca. 1 kg)
  • 3 spsk flormelis
  • ½ spsk flormelis til gratinering

Pynt

  • friske pebermyntekviste

Tilbehør

  • 1 liter vaniljeflødeis, fx ananas-. kokos- eller vanilleflødeis

Fremgangsmåde:

Pandekager

Rist kokosmelet i en pande ved jævn varme og under omrøring i 6 min. eller til det er gyldent (gem 2 spsk til pynt). Bland hvedemel, ristet kokosmel, sukker og salt i en skål. Pisk mælken i lidt efter lidt og derefter æg og smør. Fordel ½ dl dej i en varm pande på 14 cm i diameter. Bag pandekagen ved jævn varme i 1½ min. eller til den er gylden. Vend pandekagen og bag den færdig (3 min. i alt). Bag resten af pandekagerne.

Ananasfyld

Skær enderne af ananassen. Skræl den ved at lade kniven følge frugtens form - skær så dybt at du fjerner de brune "prikker". Flæk ananassen og fjern midterstokken. Skær ananassen i tynde skiver og læg dem i et fad. Drys med flormelis og lad dem trække tildækket i ½ time.

Fold pandekagerne til kvarte og læg dem på en plade med bagepapir. Fordel 2/3 af ananasskiverne i pandekagerne. Dryp dem med juicen fra fadet og drys med flormelis. Gratiner pandekagerne øverst i ovnen.

Læg pandekagerne på tallerkener sammen med resten af ananassen, is, ristet kokos og mynte.

Gratinering

Ca. 10 min. ved 225°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 9900 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14,3 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 41 %
Print

Vin match

Semillon, sauvignon blanc Sauternes, Frankrig

Sød vin fra Sauternes er oplagt til vaniljeis med ananas og kokos Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til vanilje