Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær
1 timer

Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær

Retten leder tankerne hen på den traditionelle æbleflæsk - nu i en anderledes version med andebryst med sprøde svær og masser af æbler, løg og timian.
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med bagte æbler, løg og sprødstegt svær

Retten leder tankerne hen på den traditionelle æbleflæsk - nu i en anderledes version med andebryst med sprøde svær og masser af æbler, løg og timian.

Antal portioner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • 25 g smør
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 3 rødløg i både (ca. 150 g)
  • 6 uskrællede æbler i både (ca. 750 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 3 spsk friske timianblade
  • friskkværnet peber
  • 1 dl tørrede tranebær

Pynt

  • friske timianblade

Tilbehør

  • 240 g ristet groft rugbrød

Fremgangsmåde:

Fjern eventuelle fjerrester og træk derefter forsigtigt skindet af andebryststykkerne. Brug evt. en skarp kniv til at løsne skindet fra kødet. Skær skindet i ca. 1 cm tynde strimler. Lad smørret blive gyldent i en pande og steg skindet i ca. 2 min. - vend af og til. Drys med ½ tsk salt, når det begynder at blive gyldent. Steg i yderligere ca. 3 min. ved jævn varme til andesværene er gyldne og sprøde. Læg andesværene til afdrypning på fedtsugende papir - gem andefedtet i panden. Drys andebrysterne med resten af saltet og peber. Lad andefedtet blive varmt i panden og brun kødet i ca. 1 min på hver side ved jævn varme. Tag kødet af panden.

Svits løgene i det resterende andefedt i ca. 1 min. ved kraftig varme. Fordel løgene i et ovnfast fad og vend dem sammen med æbler, timian, salt og peber. Læg andebrysterne ovenpå, og steg retten midt i ovnen.

Skær andebrysterne i skiver. Vend tranebær sammen med de bagte løg og æbler. Anret skiver af andebryst og andesvær oven på de bagte æbler og løg. Pynt med frisk timian og server ristet rugbrød til.

Stegetid

Ca. ½ time ved 175° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 14490 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 41,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 27 %
  • Fedt: 63 %
Print