Andebryst med bagte rødbeder
60+ min

Andebryst med bagte rødbeder

En indbydende ret med bagte rødbeder, salatost og mørt andebryst.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med bagte rødbeder

En indbydende ret med bagte rødbeder, salatost og mørt andebryst.

Antal portioner

Bagte rødbeder

  • 6 rødbeder i stave (ca. 900 g)
  • 3 store rødløg i både (ca. 300 g)
  • 1 spsk olie
  • 1 spsk rødvinseddike
  • 1½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Andebryst

  • 2 andebryster (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Bagte rødbeder

Fordel rødbeder og rødløg i en lille bradepande (ca. 20 x 25 cm). Fordel olie, eddike, salt og peber over grøntsagerne og bag dem midt i ovnen.

Andebryst

Fjern imens eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Drys med salt og peber. Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold pande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 2½ min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket mens rødbederne bager færdigt. Skær kødet i skiver ved serveringen.

Læg de bagte rødbeder på en bund af persille og fordel salatost og tranebær over. Server straks med skiver af andebryst og brød.

Bagetid

Ca. 1 time ved 200° - traditionel ovn.

Tip

Server de bagte rødbeder til vildt eller lam.

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 12370 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 44,6 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 41 %
  • Fedt: 37 %
Print