Andebryst med sprød kålsalat
45 min

Andebryst med sprød kålsalat

Denne sprøde og sunde kålsalat er utrolig lækker og fyldt med fibre. Den smager dejligt til stegt kød som fx andebryst og kylling.
Bedømmelse (25 vurderinger)

Min bedømmelse:

Andebryst med sprød kålsalat

Denne sprøde og sunde kålsalat er utrolig lækker og fyldt med fibre. Den smager dejligt til stegt kød som fx andebryst og kylling.

Antal portioner
  • 1 kg store kartofler i både
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sprød kålsalat

  • 200 g fintsnittet savojkål
  • 300 g fintsnittet rødkål
  • 1 tsk groft salt
  • ¼ liter Karolines Køkken® Madlavningsfløde 8%
  • 1 æble i små tern (ca. 100 g)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1½ spsk rørsukker
  • 25 g ristede og saltede græskarkerner
  • 2 andebryster (ca. 600 g)
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Læg kartoflerne i en bradepande med bagepapir. Fordel fedtstof, salt og peber på kartoflerne - vend godt rundt. Steg kartoflerne midt i ovnen.

Sprød kålsalat

Kom den fintsnittede kål i en sigte. Drys kålen med salt og lad den trække ca. 15 min. Bland imens fløde, æble, citronsaft og rørsukker godt sammen. Vend kålen heri og drys salaten med græskarkerner.

Fjern eventuelle rester af fjer og rids skindet på de 2 stykker andebryst. Drys med salt og peber. Læg bryststykkerne med skindsiden nedad i en kold sauterpande og skru op til kraftig varme. Steg i ca. 3 min., eller til fedtet er i gang med at smelte. Skru ned til svag varme og steg i yderligere ca. 10 min. Vend bryststykkerne og steg kødsiden i ca. 10 min. Tag kødet af panden og lad det hvile tildækket i ca. 10 min. - skær kødet i tynde skiver ved serveringen.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 28,2 g
  • Protein: 26 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 26 %
Print