Ansjosmousse
60+ min

Ansjosmousse

Lækker forret, der kan tilberedes dagen før
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Ansjosmousse

Lækker forret, der kan tilberedes dagen før

Antal portioner

Dildsauce

Tilbehør

  • 8 fintstrimlede salatblade
  • 1 limefrugt i både
  • 1 tomat i både
  • 100 g flutes

Fremgangsmåde:

Lad ansjoserne dryppe af. Fjern skindet og skær dem i små stykker. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 min. Bland ansjoser med æg, fraiche, sennep, purløg og dild. Træk husblassen op af udblødningsvandet med det vand der hænger ved. Smelt den i en skål i vandbad. Afkøl husblassen med lidt af ansjosblandingen. Vend den afkølede husblas i resten af ansjosblandingen under omrøring. Pisk fløden stiv, vend den i og smag til. Pensl en form (ca. 1 liter) med olie og hæld ansjosmoussen i. Stil formen tildækket i køleskabet 12-24 timer.

Dildsauce

Vend forsigtigt fraiche sammen med med dild, salt og peber. Stil dildsaucen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Ved serveringen

Anret salaten på portionstallerkener sammen med ansjosmousse, limebåde og tomatbåde. Server dildsauce og flute til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 6 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 24 %
  • Fedt: 61 %
Print