Appelsin- og chokoladesemifreddo med knas

Appelsin- og chokoladesemifreddo med knas

60+ min
En festlig isdessert lavet på kvark, der gør smagen frisk og let. Semifreddoen er krydret med appelsinskal og mørk chokolade og gemmer på sprøde overraskelser af makron og marengs.
https://www.arla.dk/opskrifter/appelsin--og-chokoladesemifreddo-med-knas/

Sådan gør du

Semifreddo
  • Pisk sukker og æggeblommer til det er lyst og luftigt og vend kvarken heri.
  • Pisk æggehviderne stive og fløden til et let skum. Vend flødeskummet i kvarkblandigen og herefter æggehviderne lidt efter lidt.
  • Del blandingen i to og vend appelsinskal i den ene og chokolade i den anden.
  • Fordel halvdelen af makronerne i bunden af en bageform (ca. 10 x 30 cm) og fordel isblandingen med appelsinskal over.
  • Drys dernæst stykker af marengs på, og fordel herpå chokoladeblandingen. Drys de sidste makroner på toppen og pres dem lidt ned i overfladen.
  • Stil semifreddoen tildækket i fryseren i mindst 4 timer.
  • Stil formen i køleskabet 1 time før servering. Vend semifreddoen ud på et fad og pynt med grofthakket chokolade og friske citronmelisseblade.

Når isen skal ud af formen, kan du kort dyppe formen i vamt vand. Vend isen ud på et skærebræt, læg serveringsfadet ovenpå isen og vend rundt igen - så vender isen rigtigt og kan pyntes. I stedet for at lave en stor semifreddo kan du også lægge isen sammen i to mindre forme og fryse dem ned.

Energiindhold for hele retten:

12505 kJ / 2989 kcal

Næringsindhold pr. 100g

974 kJ / 233 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 0,8 g
Protein: 13,6 % 7,8 g
Kulhydrat: 41,5 % 23,7 g
Fedt: 44,9 % 11,8 g
Mere inspiration

Prøv også denne skønne hjemmelavede is med kaffe.

Kaffeis
30 min
Kaffeis
(16)
Relateret video
Sådan pisker du flødeskum

Vil du have perfekt pisket flødeskum? Så se her hvordan Karolines Køkkenskole pisker et luftigt og cremet flødeskum.

Ingredienser

Semifreddo
150 g Sukker (ca. 1¾ dl)
4 Pasteuriserede æggeblommer
500 g Kvark
3 Pasteuriserede æggehvider
2½ dl Piskefløde
2 spsk Fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
75 g Grofthakket mørk chokolade
100 g Grofthakkede makroner
50 g Marengs i grove stykker, fx kyskager
Pynt
Grofthakket mørk chokolade
Citronmelisseblade