Appelsinkage med citronglasur

Saftig sandkage med smag af både appelsin og citron. Er du heldig at have flotte små forme, kan du lave flere små kager i stedet for én stor.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Appelsinkage med citronglasur

Saftig sandkage med smag af både appelsin og citron. Er du heldig at have flotte små forme, kan du lave flere små kager i stedet for én stor.

12 stykker

Antal portioner
  • 10 g blødt smør - til formen
  • ½ dl kokosmel
  • 100 g smør
  • 150 g sukker (ca. 1¾ dl)
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel (ca. 3½ dl)
  • 1½ tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 dl Karolines Køkken® Kvark 0,3%
  • 4 spsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • ½ dl friskpresset appelsinsaft

Citronglasur

  • 250 g flormelis
  • 4 spsk friskpresset citronsaft

Pynt

  • flormelis

Fremgangsmåde:

Smør en tinform (a ca. 1½ liter) og drys siderne med kokosmel.

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk godt imellem hvert. Bland mel, bagepulver og vaniljesukker. Vend det forsigtigt (drysset gennem en sigte) i æggeblandingen sammen med kvark, appelsinskal og -saft. Rør forsigtig til dejen er jævn. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen. Lad kagen køle af på en bagerist.

Glasur

Rør flormelis og citronsaft sammen - den skal være tykflydende. Fordel glasuren på bunden af kagen og lad den tørre. Vend kagen om og drys flormelis på toppen. Server kagen med resten af glasuren.

Bagetid

30- 35 min ved 200° - traditionel ovn.

Tips

Du kan bage kage i flere små forme. Reducér da bagetiden.

Er du vild med safran, kan du erstatte smagen af appelsin med safran. Udblød et brev safran (ca. ½ g) i 1 spsk cognac og tilsæt det til dejen sammen med ½ dl vand i stedet for appelsinsaft.

Tips

Fryseegnet uden glasur

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 15380 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 11,8 g
  • Protein: 6 %
  • Kulhydrat: 65 %
  • Fedt: 29 %
Print