Appelsinkage
60+ min

Appelsinkage

Appelsinkagen ser beskeden ud, men tag ikke fejl: Den er aldeles skøn, "svampet" og saftig med en intens smag af appelsin.
Bedømmelse (34 vurderinger)

Min bedømmelse:

Appelsinkage

Appelsinkagen ser beskeden ud, men tag ikke fejl: Den er aldeles skøn, "svampet" og saftig med en intens smag af appelsin.

12 stykker pr. kage

Antal portioner
  • 3 appelsiner
  • 200 g finthakkede, smuttede mandler
  • 100 g smuttede hele mandler
  • 100 g hvedemel (ca. 1¾ dl)
  • 250 g sukker (ca. 3 dl)
  • 2 tsk bagepulver
  • 100 g smør - smeltet
  • ½ dl hvid rom

Bagt glasur

  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 2 spsk hvid rom

Tilbehør

Fremgangsmåde:

Pil appelsinerne - fjern så meget som muligt af den hvide hinde. Skær appelsinerne i mindre stykker - ca. 400 g appelsin. Blend dem ved hurtigste hastighed i ca. 20 sek. Bland de hakkede og de hele mandler, mel, sukker og bagepulver i en skål. Rør appelsinmos, smør og rom i melblandingen. Beklæd en springform (ca. 22 cm i diameter) med bagepapir. Hæld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen.

Bagt glasur

Tag kagen ud efter ca. 1 time og 15 min. Bland flormelis og rom. Fordel glasuren på kagen og bag den færdig de sidste 10 min. Lad appelsinkagen køle af i mindst 2 timer. Kagen er "svampet" og saftig.

Tip

Kagen kan stå tildækket på køkkenbordet til næste dag.

Bagetid

Ca. 1 time og 25 min. ved 175°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 20940 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 40,4 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 48 %
  • Fedt: 45 %
Print

Vin match

Moscato Piemonte, Italien

Dessertvin på muscat-druen, fx moscato d'asti Kilde: Martin Nordkvist

Læs mere om vin til appelsin