Brunede kartofler

Vær opmærksom på, at der er forskel på hvilken slags sukker, der anvendes.

Rørsukker branker hurtigere end almindeligt hvidt sukker og kan derfor være sværere at styre. Det er også muligt at anvende honing, det giver en lidt anden og sødere smag, men karamelliserer på samme måde som sukker. 

I god tid

De brunede kartofler kan forberedes i god tid. Kartoflerne kan evt. koges og pilles dagen før. Følg din opskrift og brun kartoflerne i sukkeret i ca. 4 min. Tag panden af varmen og tilsæt 1 dl koldt vand. Stil panden med kartoflerne tildækket i køleskabet.

Varm, kort før serveringen, kartoflerne op ved kraftig varme og vend forsigtigt i dem til vandet er fordampet, og kartoflerne er varme og blanke.

Lidt om krystalisering

Hvis du rører i sukkeret, inden det er smeltet, klumper det og sukkeret krystaliserer. Det kan smeltes igen – det tager bare lidt længere tid, og det er svært at få alle klumper rørt ud.

Se opskrift på brunede kartofler