Planlægning med arbejdsplan

Arbejdsplan for julemiddagen

Står man med ansvaret for julemiddagen, er det en god ide med lidt planlægning, så man ikke bliver stresset. Juleaftensdag skulle jo gerne være hyggelig for alle.

Nedenstående arbejdsplan tager udgangspunkt i en klassisk julemenu med and, flæskesteg, sauce, hvide og brune kartofler, rødkål samt risalamande med kirsebærsauce.

Den 23. december

  • Kog risengrøden og opbevar den på køl
  • Skold, smut og hak mandlerne (husk at gemme en hel til mandelgaven)
  • Skræl kartofler, dæk med koldt vand og citron/eddike, og opbevar dem koldt
  • Kog og pil kartoflerne til de brunede kartofler. Opbevar dem på køl
  • Lav rødkål (hvis du laver den selv)
  • Lav kirsebærsaucen (hvis du laver den selv)
  • Steg anden, parter den og opbevar den på køl

Den 24. december

Om formiddagen

Om eftermiddagen

  • Klargør flæskestegen og steg den

Om aftenen

  • Kog kartofler
  • Pensl den parteret and med andefedt og varm den igennem (ca. 10 min ved 200 grader)
  • Lav sauce
  • Lun rødkålen
  • Varm de brunede kartofler igennem

Dessert

  • Lun kirsebærsaucen og server til risalamanden