Sauce til and og flæskesteg

Den bedste sauce får du ved at bruge stegeskyen fra din flæskesteg, gås eller and.

Si stegeskyen op i en gryde, lad den stå et øjeblik og skum så overfladen for det meste fedt.

Du kan evt. drysse hvedemel på toppen af saucen. Fedtet vil suge hvedemelet til sig, og når alt hvedemel er opslugt, kan du røre i saucen og koge den op, så du jævner den. Rører du i saucen, før melet er opslugt, så giver det hvide melklumper i saucen. Hvis det sker, så hæld saucen igennem en lille sigte, inden du serverer den.

Ikke noget sky til at lave sauce 

Suppler med bouillon, fond eller vin, hvis der ikke er sky nok. Server skyen som den er eller jævn den med meljævning eller fløde, eller lav en opbagning og tilsæt skyen. Smag skyen/saucen til – ribs/æblegele kan give det sidste pift til saucen.

Husk at gemme stegeskyen, hvis du steger anden dagen før.

Opskrifter på ande- og flæskestegssauce