Brunkagedejen

Brunkagedejen smuldrer, og hvad gør man så?

Brunkagedej kan være drilagtig og smuldre, hvis der er for lidt væske i dejen. Dejen kan reddes, hvis der æltes lidt vand i. Del dejen i mindre portioner og ælt den med 1 spsk vand af gangen.

Bedst friskbagte

Brunkager smager bedst, når de stadig er lune og friskbagte, så du kan med fordel lave en ekstra portion brunkagedej, rulle den i den rigtige størrelse og fryse den. Når du så mangler brunkager, tager du den frosne dej op af fryseren, tænder ovnen og skærer brunkagestangen i tynde skiver. Bager du ikke brunkager af det hele, fryser du bare resten af dejen ned igen, så er der til næste gang.

Prøv brunkager med Danablu

Prøv noget nyt og server blåskimmelost til brunkager - sødmen og krydderierne fra kagerne er rigtig gode med den stærke ost. Vores naboer i Sverige spiser pebberkager med Danablu - og ikke kun til jul.

Se opskriften på brunkager her