Natmad og mængder

Det er altid en god idé at informere sine gæster tidligt, at der er natmad, og - om muligt - også tidspunktet for serveringen. 

Du skal beregne 250-300 g mad pr. person

Ingen kender sine gæster bedre en værten, så tag derfor højde for, de inviterede er småtspisende eller godtspisende!

Der er forskel på, om du serverer natmad efter en konfirmation, bryllup eller en rund fødselsdag ... og om det er tidlig middag/frokost eller en aftenfest. 

Mængden af mad afhænger meget af, hvor aktive folk er efter det egentlige måltid. Er der fx afsat tid til masser af underholdning og dans, så er gæsterne nok lidt mere sultne, end hvis de har siddet hele dagen til en konfirmation, hvor tiden har været brugt til at småsludre og slentre en tur.

Vi foreslår følgende mængder pr. person: 

Suppe

1½ dl suppe, 50-100 g fyld og 25-50 g flute.

Grøn ærtesuppe
Tomatsuppe med chilipita

 

 
Æggekage







2 æg, 2 skiver bacon, 1 skive rugbrød, 1 lille tomat og lidt purløg.
Du skal regne med 2 spsk mælk pr. æg. (1 liter mælk til 30 æg).

Æggekage med pølser
Æggekage bagt i ovn
Ovn-omelet med bagte tomater

 

 
Biksemad

50 g kød, 150 g kartofler, 1 æg, løg og rødbeder. Evt. ½ skive rugbrød.

Spejlæg på grøn ovnbiks

 

 
Skibberlabskovs 50 g kød, 150 g kartofler, rugbrød, løg og rødbeder. 

Kartofler med oksekød
 
Kartoffelsalat og frikadeller

Frikadeller af ca. 150 g fars (lav dem store eller små) og ca. 125 g kartoffelsalat.

Krydrede farsboller med tzatziki
Krydrede frikadeller
Frikadeller

 

 
Pålægsbord

1 skive rugbrød (ca. 60 g) og 1 bolle (ca. 60 g). Hertil 50-75 g pålæg, fx skinke, leverpostej, bacon, champignon, ost, spegepølse, rullepølse m.m. Suppler med fx italiensk 
salat, løg, sky, karse, tomat, agurk, rødbeder m.m….

Osteanretning
Osteanretning med løgkompot

 

 
Sandwich

1-1½ sandwich - udskåret i kvarte.

Kyllingesandwich med casarmayo syltede-rodlog og sprode ostechips
Ostesandwich med avocado
Sandwich med skinke
Sandwich med agurk

 

 
Pølsehorn

3-4 små horn (af 2 pølser). Ketchup, remoulade, sennep og ristede løg.
Pølsehorn

 

 
Hotdogs

Ca. 2 stk. Pølser, brød, ketchup, remoulade, sennep, ristede og rå løg og agurkesalat.

Minihotdogs

 

 

Læs mere

Om at planlægge mad til mange
Flere natmadsopskrifter