Tips til en god vinoplevelse

1. Sørg for at vinen er købt hjem, og ældre og moden vin i god tid før serveringen.

2. Hvis du skal opbevare vin i længere tid, så hellere for koldt end for varmt.

3. Har du en vinflaske med bundfald, så stil flasken op dagen før, og omhælde vinen til karaffel umiddelbart før servering.

4. Hvidvin skal serveres ved 10-12°. Tag flasken ud af køleskabet en halv time før så passer temperaturen. Husk at temperaturen stiger hurtigt, når vinen er hældt op i glasset.

5. Rødvin skal serveres et par grader under normal stuetemperatur.

6. Jo yngre og jo kraftigere rødvinen er, jo mere ide er der i at ilte vinen lige før serveringen. Det sker med stor stråle over i en kande eller karaffel - og gerne tilbage igen på flasken.

7. Iltningen kan også foretages ved at svinge vinen godt rundt i glasset. Det er mindst ligeså godt.

8. Lad arveglassene stå i skabet. Brug i stedet store, tulipanformede glas, tynde med lang stilk og uden guldkant eller dekorationer.

9. Glassene bør have samme temperatur som rummet, og må ikke lugte af sulfo eller andet opvaskemiddel.

10. Fyld aldrig glasset mere end halvt op.

FORSKELLIGE VINTYPER

Læs mere om de forskellige vintyper og deres kendetegn.

Beskrivelse af vintyper