Artiskoksauté med seared tun
30 min

Artiskoksauté med seared tun

Tunbøffer smager dejligt. Især når de er stegt på den helt rigtige måde, så de stadig er saftige og lækre.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Artiskoksauté med seared tun

Tunbøffer smager dejligt. Især når de er stegt på den helt rigtige måde, så de stadig er saftige og lækre.

Antal portioner

Artiskoksauté

  • 10 g smør
  • 480 g artiskokhjerter i kvarte (ca. 2 dåser)
  • 3 røde peberfrugter i strimler (ca. 325 g)
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 1 dl hakkede friske basilikumblade
  • 4 skiver frisk eller optøet, frossen tun (ca. 200 g)
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • friske basilikumblade

Tilbehør

  • 350 g ristet durumbrød i skiver

Fremgangsmåde:

Artiskoksauté

Smelt smørret i en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits artiskokkerne i ca. 2 min. Tilsæt peberfrugt, sukker, salt og peber og svits i yderligere ca. 2 min. Vend basilikum i og smag til.

Varm grillpanden op ved kraftig varme - til den ryger. Steg tunbøfferne ca. 2 min. på hver side og krydr med salt og peber. Tunstykkerne skal være stegt på ydersiden, men stadig rå i midten - det vil sige seared.

Ved serveringen

Anret artiskoksautéen på de ristede stykker brød, pynt med basilikumblade og server tunbøfferne til.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 10280 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 20,1 g
  • Protein: 44 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 13 %
Print