Asiatisk suppe med grønt og kødboller

En dejlig let, klar suppe med smag fra Østen, og med de kendte og elskede danske kødboller.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asiatisk suppe med grønt og kødboller

En dejlig let, klar suppe med smag fra Østen, og med de kendte og elskede danske kødboller.

Antal portioner

Limedressing

Suppe

  • 1 liter vand
  • 1 spsk fintrevet frisk ingefær
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • ½ dl japansk sojasauce
  • 1½ spsk koldpresset rapskimolie
  • ½ tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • 300 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
  • 2 små knuste hvidløgsfed
  • ½ tsk groft salt
  • 1 liter kogende vand
  • 1 tsk groft salt
  • 250 g risnudler
  • 300 g fintsnittet spidskål
  • 2 røde peberfrugter i korte, tynde strimler
  • 5 forårsløg i ringe
  • 50 g bønnespirer, fx sukkerærtespirer i mundrette bidder

Fremgangsmåde:

Limedressing

Rør alle ingredienserne sammen og stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst 15 min. Smag til og kom limedressingen i en skål.

Suppe

Bring vand, ingefær og de øvrige ingredienser i kog i en gryde. Smag suppen til.

Rør imens det hakkede kød med hvidløg og salt. Form - med en teske - kødet til ca. 50 små rustikke kødboller (ca. 1 tsk fars pr. kødbolle). Bring vand tilsat salt i kog i en gryde. Kog kødbollerne ved jævn varme og uden låg i ca. 1½ min. Tag kødbollerne op med en hulske. Kom nudlerne i det kogende vand og rør rundt til nudlerne er bløde - det tager ca. 1 min. Lad nudlerne dryppe af i en sigte og klip dem i mindre stykker.

Fordel ca. halvdelen af de rå grøntsager, kødboller og nudler i 4 suppeskåle. Server den rygende varme suppe, fx i en kande, så man selv kan hælde suppe over tilbehøret. Læg et par skefulde limedressing på toppen. Server resten af tilbehøret og suppen til anden servering - varm evt. suppen op, så den igen er rygende varm.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8050 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 55 %
  • Fedt: 20 %
Print