Asparges med vinaigrette og ost
45 min

Asparges med vinaigrette og ost

Frisk og smagfuld forret serveret med smilende æg og sprød salat.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Asparges med vinaigrette og ost

Frisk og smagfuld forret serveret med smilende æg og sprød salat.

Antal portioner

Vinaigrette

  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 1 spsk koldpresset rapskimolie
  • ½ dl vand
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk finthakkede kapers
  • 1 finthakket zittauerløg
  • 1 dl finthakkede krydderurter, fx persille, kørvel og estragon
  • ¾ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Smilende æg

  • 4 æg
  • 450 g hvide asparges
  • 500 g grønne asparges
  • 1½ liter vand
  • 1½ tsk groft salt
  • 1 liter skyllede blade af hjertesalat

Tilbehør

  • 240 g ristet flutes

Fremgangsmåde:

Vinaigrette

Rør citronsaft, olie, vand, honning, kapers, løg, krydderurter, salt og peber sammen. Bland den krydrede vinaigrette godt og smag til.

Skær osten i 12 skiver og læg dem i en dyb tallerken. Hæld vinaigretten over osten og lad den stå tildækket på køkkenbordet i mindst 15 min.

Smilende æg

Kom æggene i en gryde med koldt vand - vandet skal stå et par cm op i gryden. Bring vandet i kog og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-7 min. Læg æggene i koldt vand i ca. 1 min. Pil æggene og halver dem.

Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hoved mod rod og knæk de nederste hårde stykker af. Knæk de nederste seje stykker af de grønne asparges. Kom de hvide asparges i kogende vand tilsat salt og kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Tilsæt de grønne asparges og kog ved svag varme og uden låg i yderligere ca. 1 min.

Ved serveringen

Riv salaten groft. Anret salat og asparges i 4 tallerkener. Fordel ost og vinaigrette over salaten. Pynt med de smilende æg og server straks.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 6640 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 10,2 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 32 %
Print