Aspargespie

Tærter kan laves i mange afskygninger. Men hvor tit har du lavet en med asparges?
Fryseegnet
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargespie

Tærter kan laves i mange afskygninger. Men hvor tit har du lavet en med asparges?

Antal portioner

Dej

Fyld

  • ½ kg friske hvide asparges
  • 2 dl vand
  • 300 g kyllingeinderfileter i 2 cm stykker
  • 1½ tsk groft salt
  • 3 spsk hvedemel
  • 1 dl mælk
  • friskkværnet peber

Tilbehør

  • 520 g blandet salat

Fremgangsmåde:

Dej

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet. Tilsæt osten og ælt dejen let sammen med mælk. Stil dejen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

Fyld

Skræl aspargesene fra hoved mod rod og skær det nederste hårde stykke af. Skær de skrællede asparges i ca. 2 cm lange stykker. Bring vandet i kog i en gryde og tilsæt asparges, kyllingekød og salt. Kog blandingen ved svag varme og under låg i ca. 1 min.

Rør mel og halvdelen af mælken sammen i en skål. Tilsæt resten af mælken og kom jævningen i aspargesblandingen under omrøring. Kog stuvningen ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt peber og smag til. Hæld stuvningen i en tærteform (ca. 24 cm i diameter).

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rund plade (ca. 27 cm i diameter). Læg dejen over fyldet som låg og tryk dejkanten godt til formen. Skær overskydende dej fra og anvend den som pynt på låget. Bag aspargespien midt i ovnen.

Tip

I stedet for friske asparges kan man anvende 2 glas asparges (a ca. 330 g).Lad aspargesene dryppe af i en sigte og tilsættes kun 1 tsk groft salt til fyldet.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Dejlåget kan fryses og tøs op på køkkenbordet i 2-3 timer.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10210 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,3 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 28 %
  • Fedt: 50 %
Print