Aspargessuppe med æggedrys

Lækker cremet suppe med masser af smag og blødt og sprødt drys fra æg og bacon.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med æggedrys

Lækker cremet suppe med masser af smag og blødt og sprødt drys fra æg og bacon.

Antal portioner

Æggedrys

  • 125 g bacon i tynde skiver
  • 3 hårdkogte æg
  • 1 dl fintklippet purløg

Tilbehør

  • 150 ristet rugbrød

Fremgangsmåde:

Æggedrys

Læg baconskiverne i en kold pande og steg dem - først ca. 2 min. ved kraftig varme og derefter ved jævn varme til de er gyldne og sprøde. Lad baconskiverne dryppe af på et stykke køkkenrulle og hak derefter den sprøde bacon fint. Pil æggene og hak også dem fint. Vend bacon, æg og purløg sammen.

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré, mælkesauce og salt i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring og smag til. Kom suppen i fx store glas og server den med æggedrys på toppen og ristet rugbrød til.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5040 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 34 %
Print