Aspargessuppe med salte tortillachips

Lav jeres egne sprøde, lækre tortillachips og server dem til den nemme aspergessuppe.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aspargessuppe med salte tortillachips

Lav jeres egne sprøde, lækre tortillachips og server dem til den nemme aspergessuppe.

Antal portioner

Salte tortillachips

  • 4 soft tortillas - usødede majs- eller hvedepandekager, ca. 20 cm i diameter
  • ½ spsk groft salt, fx maldon

Aspargessuppe med kalkun

  • 2 glas hvide aspargessnitter (ca. 660 g)
  • 2 dl aspargesvand
  • ½ liter Karolines Køkken® Hvid mælkesauce
  • 500 g kalkunbryst i tynde, korte strimler
  • 3 peberfrugter, fx rød snackpeber i tynde strimler
  • 200 g majskerner fra dåse eller optøede, frosne
  • 1½ tsk groft salt

Pynt

  • bredbladet persille

Fremgangsmåde:

Salte tortillachips

Pensl 2 tortillas med koldt vand og drys med halvdelen af saltet. Skær de 2 tortillas i ca. 2 cm brede strimler og læg dem på en plade med bagepapir. Bag strimlerne sprøde og gyldne midt i ovnen. Pensl og bag de resterende tortillas.

Aspargessuppe med kalkun

Hæld imens aspargessnitterne til afdrypning i en sigte over en skål - gem vandet. Kom aspargessnitter og 2 dl aspargesvand i en blender. Blend det ved hurtigste hastighed i ca. 15 sek. til en ensartet puré. Kom aspargespuré og mælkesauce i en tykbundet gryde. Bring det i kog under omrøring. Kom kalkunstrimlerne i suppen og kog ved svag varme og under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt peberfrugt og kog, stadig under omrøring i ca. 1 min. Tilsæt majskerner og salt og bring suppen i kog. Smag til.

Ved serveringen

Server suppen i varme portionsskåle med de sprøde, salte tortillachips til.

Tip

Man kan bage strimlerne på én gang i en varmluftsovn ved 200°.

Bagetid

Ca. 7 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,4 g
  • Protein: 31 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 23 %
Print