Aubergine med hvidløgsyoghurt og tomatsalsa
1 timer

Aubergine med hvidløgsyoghurt og tomatsalsa

Denne ret er lækker som tilbehør til grill. Ønskes en stærkere udgave kan du drysse med 1 tsk finthakket chili eller vælge en anden variant af tomatsalsaen.
Bedømmelse (4 vurderinger)

Min bedømmelse:

Aubergine med hvidløgsyoghurt og tomatsalsa

Denne ret er lækker som tilbehør til grill. Ønskes en stærkere udgave kan du drysse med 1 tsk finthakket chili eller vælge en anden variant af tomatsalsaen.

Antal portioner
  • 2 auberginer (ca. 500 g)
  • ½ tsk groft salt
  • 25 g smør

Dressing

  • 1 dl tomatsalsa, medium stærk

Pynt

  • friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Skær auberginerne i tern (ca. 2 x 2 x2 cm) og drys dem med salt. Lad dem stå ½ time, og dup dem tørre med fx. et viskestykke. Lad smørret smelte på en pande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Steg auberginerne i ca. 15 min. eller til de er gyldne. Kom dem i et fad og lad dem køle af.

Dressing

Smag yoghurten til med hvidløg og salt. Bred dressingen ud over de afkølede auberginer.

Kom tomatsalsaen hen over fadet og pynt med blade af frisk basilikum.

Tips

For en lettere udgave kan yoghurten udskiftes med Karolines Køkken® Græsk inspireret yoghurt 2%

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2200 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 26 %
  • Fedt: 61 %
Print