Auberginer med okseruller
60+ min

Auberginer med okseruller

Skal du lave aftensmad med børnene i aften? Så er denne ret perfekt - lad børnene forme okserullerne og lad festen fortsætte på spisebordet.
Fryseegnet
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Auberginer med okseruller

Skal du lave aftensmad med børnene i aften? Så er denne ret perfekt - lad børnene forme okserullerne og lad festen fortsætte på spisebordet.

Antal portioner

Dressing

Okseruller

Auberginer

  • 2 auberginer (ca. 600 g)
  • 1½ tsk groft salt
  • 50 g smør
  • 6 skalotteløg i både
  • 2 hvidløgsfed i tynde skiver
  • 5 tomater i tynde både
  • 1 spsk hakkede friske merianblade
  • 1 tsk groft salt
  • ½ dl vand
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • ½ tsk sukker
  • 25 g smør til stegning af okseruller

Tilbehør

  • 240 g groft brød

Fremgangsmåde:

Dressing

Rør tykmælken med salt og peber. Stil den tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.

Okseruller

Rør kødet med salt. Tilsæt løg, hvidløg, persille, ost, peber og æg. Rør mælken i lidt efter lidt. Rør rasp i. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.

Auberginer

Fjern stilken fra auberginerne, skyl og flæk dem. Drys de hvide sider med salt og lad dem trække i ca. ½ time. Skyl auberginerne og tør dem godt. Smelt halvdelen af smørret i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits auberginerne på de hvide sider og tag dem op. Tilsæt resten af smørret og svits løg, hvidløg og tomater, ca. 1 min. Tilsæt merian og salt. Smag til. Hæld tomatblandingen i en skål. Hæld vand, citronsaft og sukker i panden. Læg auberginerne heri med de hvide sider opad. Fordel tomatblandingen på auberginerne. Bring retten i kog og lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min.

Okseruller fortsat

Form farsen - med våde hænder - til 16 små ruller (ca. 2½ x 8 cm). Lad smørret gyldne i en pande. Steg okserullerne ved svag varme i ca. 3 min. på 3 sider (i alt ca. 9 min.).

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 13730 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,2 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 31 %
  • Fedt: 48 %
Print