Bagt auberginegryde
1 timer

Bagt auberginegryde

Smagfuld vegetarisk gryde, hvor auberginerne giver en mild og lidt sød smag.
Bedømmelse (19 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt auberginegryde

Smagfuld vegetarisk gryde, hvor auberginerne giver en mild og lidt sød smag.

Antal portioner
  • 3 auberginer (ca. 1 kg)
  • 10 g smør
  • 1 grofthakket zittauerløg
  • 5 små knuste hvidløgsfed
  • 1 dåse hakkede tomater
  • ½ tsk gurkemeje
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 æg

Pynt

  • grofthakket bredbladet persille

Tilbehør

  • 4 dampede forårsløg i mindre stykker

Fremgangsmåde:

Skyl auberginerne og stik huller i dem, fx med en gaffel. Læg auberginerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen - til de er møre. Del dem, skrab kødet ud og hak det fint.

Lad smørret smelte i en sauterpande ved kraftig varme, men uden at det bruner. Svits løg og hvidløg i ca. 1 min. Tilsæt auberginekødet, tomater, gurkemeje, salt og peber og kog det ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Slå æggene ud et ad gangen i et kop og tilsæt dem i retten. Rør forsigtigt så æggene lige går i stykker, men uden at blande dem sammen med retten. Lad retten koge i yderligere ca. 4 min. - eller til æggehviden er stivnet.

Rør imens fraichen sammen med tomater og basilikum.

Ved serveringen

Anret auberginegryden på tallerkener. Pynt med persille og forårsløg. Server straks sammen med den krydrede fraiche.

Bagetid

Ca. 25 min. ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3950 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,3 g
  • Protein: 20 %
  • Kulhydrat: 38 %
  • Fedt: 42 %
Print