Bagt chokoladecreme

Lækker dessert til choko-holics - og så kan den tilberedes i god tid!
Bedømmelse (26 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt chokoladecreme

Lækker dessert til choko-holics - og så kan den tilberedes i god tid!

Antal portioner
  • 150 g smør
  • 140 g mørk chokolade (ca. 55% kakao) - i mindre stykker
  • 2 æg
  • 110 g sukker (ca. 1¼ dl)

Pynt

  • flormelis

Tilbehør

  • 250 g friske figner og ananaskirsebær

Fremgangsmåde:

Smelt smørret, uden at det bruner - tag lidt fra til formene. Smelt chokoladen i en skål i vandbad. Lad smør og chokolade køle af. Pisk æg og sukker luftigt - i mindst 3 min. Vend først smørret i æggeblandingen og derefter chokoladen. Smør 6 ovnfaste forme (a ca. 2 dl) med smeltet smør og fordel chokolademassen heri. Sæt formene på en kold bageplade og bag dem øverst i ovnen. Desserten falder lidt sammen på midten, når den kommer ud af ovnen - det er meningen.

Ved serveringen

Sigt lidt flormelis over de varme desserter og stil dem på kolde tallerkener. Pynt hver tallerken med lidt af frugten og server resten til.

Tips

Desserten kan serveres med kold flødeskum eller vaniljeis. Chokoladecremen kan laves dagen før og fordeles i formene. Stil formene, med den rå creme, tildækket i køleskabet til næste dag. Tag formene direkte fra køleskabet og bag desserten som angivet.

Figner og ananaskirsebær kan erstattes med årstidens frugt, fx pærer, kiwi, mango, ananas, hindbær eller jordbær.

Bagetid

Ca. 9 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 11100 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 3,7 g
  • Protein: 3 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 61 %
Print