Bagt flødeostekage med appelsin

I modsætning til en klassisk cheese cake, er flødeosten inden i kagen, hvilket gør den dejlig svampet.
Fryseegnet
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt flødeostekage med appelsin

I modsætning til en klassisk cheese cake, er flødeosten inden i kagen, hvilket gør den dejlig svampet.

8 stykker pr. kage

Antal portioner

Bund

  • 50 g koldt smør
  • 75 g hvedemel (ca. 1¼ dl)
  • ½ tsk sukker
  • ½ spsk vand

Fyld

  • 200 Buko® Naturel
  • 1¼ dl friskpresset appelsinsaft
  • 2 æggeblommer
  • 85 g sukker (ca. 1 dl)
  • 2 tsk fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1½ spsk hvedemel
  • 2 æggehvider
  • 50 g smeltet mørk chokolade (ca. 55% kakao)

Fremgangsmåde:

Bund

Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melet til blandingen ligner revet ost. Tilsæt sukker og saml hurtigt dejen med vandet. Tryk dejen ud i bunden af en springform (ca. 22 cm i diameter). Lad den hvile tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Forbag bunden midt i ovnen. Lad bunden blive i springformen efter forbagning.

Fyld

Skær flødeosten i mindre stykker, og kom den i en skål. Pisk osten blød ved at tilsætte appelsinsaft lidt ad gangen. Pisk æggeblommerne i. Pisk sukker og appelsinskal i til det er luftigt. Vend hvedemel i. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i blandingen. Hæld dejen i springformen. Fordel den smeltede chokolade i et fint mønster på dejen Bag kagen midt i ovnen til den er hævet og gylden. Afkøl kagen på en bagerist. Flødeostekagen falder lidt sammen og er let fugtig.

Forbagning

Ca. 10 min. ved 200°.

Bagning

Ca. ½ time ved 200°.

Tips

Tø den op i køleskabet i 1 døgn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9600 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 2,9 g
  • Protein: 8 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 58 %
Print