Bagt grøntsagsmos
1 timer

Bagt grøntsagsmos

Grøntsagsmos er godt som tilbehør til aftensmåltidet - fx til frikadeller eller karbonader.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt grøntsagsmos

Grøntsagsmos er godt som tilbehør til aftensmåltidet - fx til frikadeller eller karbonader.

Antal portioner
  • 600 g kartofler i små tern
  • 1 pastinak i små tern
  • 6 dl vand
  • 25 g smør
  • ½ dl mælk
  • 2 æggeblommer
  • 100 g frisk, finthakket grønkål
  • 2 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 2 æggehvider

Fremgangsmåde:

Kog kartofler og pastinak sammen i vand i ca. 15 min. Hæld vandet fra og damp grøntsagerne tørre. Mos dem og rør smør og mælk i og derefter æggeblommerne, én ad gangen. Rør mosen godt igennem. Tilsæt grønkålen og smag til med salt og peber. Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i mosen. Hæld den i en smurt ovnfast skål (ca. 2 liter). Bag mosen nederst i ovnen.

Bagetid

Ca. 35 min. ved 200°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 4810 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 54 %
  • Fedt: 33 %
Print