Bagt laks med æble
45 min

Bagt laks med æble

En flot ret med laks, æble og sesam. Og med en dejlig sauce fyldt med grønt.
Bedømmelse (7 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt laks med æble

En flot ret med laks, æble og sesam. Og med en dejlig sauce fyldt med grønt.

Antal portioner
  • 6 dl vand
  • 1 tsk groft salt
  • 320 g løse ris, parboiled (ca. 4 dl)
  • 400 g renset laksefilet
  • 1 rødt æble i tynde både, fx gråsten (ca. 150 g)
  • 1½ spsk sorte og hvide sesamfrø
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Sauce med grønt

Fremgangsmåde:

Bring vand tilsat salt i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt risene under omrøring og kog dem ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. Tag gryden af varmen og lad risene trække, stadig under låg, i ca. 12 min.

Skær fisken i 4 stykker og læg dem i et ovnfast fad. Fordel æblebådene omkring og drys med sesam, salt og peber. Bag retten midt i ovnen.

Sauce med grønt

Kom saucen i en gryde sammen med porrer, fennikler, salt og peber. Varm saucen op og lad den koge i ca. 3 min eller til grøntsagerne er møre. Smag til.

Tips

Saucen smager også godt til kød og fjerkræ. Du kan bruge torsk i stedet for laks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 11140 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 23,1 g
  • Protein: 21 %
  • Kulhydrat: 53 %
  • Fedt: 26 %
Print