Bagt laks med appelsin 'guacamole'
60+ min

Bagt laks med appelsin 'guacamole'

Laksekoteletter med stuvede grøntsager og lækker guacamole til
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt laks med appelsin 'guacamole'

Laksekoteletter med stuvede grøntsager og lækker guacamole til

Antal portioner

Stuvede kartofler

Marinade

  • 1 spsk grov sennep
  • 1 lille knust hvidløgsfed
  • ¾ spsk friskpresset citronsaft
  • ½ spsk honning
  • ¼ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 4 laksekoteletter (ca. 125 g)

Appelsin 'guacamole'

  • 2 modne avocadoer
  • 1 dl friskpresset appelsinsaft
  • ¼ tsk stødt spidskommen
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber

Pynt

  • fintklippede friske dildkviste

Fremgangsmåde:

Stuvede kartofler

Kom kartofler, gulerødder og vand i en tykbundet gryde og bring det i kog. Kog grøntsagerne ved jævn varme og under låg i ca. 3 min. Tilsæt fløde, salt og peber og lad blandingen koge ved svag varme og under låg i ca. 15 min. - kog de sidste 5 min. uden låg så fløden tykner. Smag til.

Marinade

Rør sennep, hvidløg og de øvrige ingredienser sammen.

Læg laksekoteletterne i et ovnfast fad og fordel marinaden herpå - undlad marinade på de stykker fisk du fx vil bruge til babymos eller til de børn der ikke bryder sig om krydderierne. Steg laksestykkerne midt i ovnen.

Appelsin "guacamole"

Fjern skal og sten fra avocadoerne. Mos avocadoerne sammen med appelsinsaft, spidskommen, salt og peber. Smag til.

Ved serveringen

Anret de krydrede laksestykker sammen med de stuvede kartofler drysset med dild og guacamole til. Server straks.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 10450 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 31,1 g
  • Protein: 22 %
  • Kulhydrat: 36 %
  • Fedt: 42 %
Print

Vin match

Chardonnay Californien, USA

En oversøisk chardonnay vil fungere rigtig godt til denne ret Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til laks