Bagt ost og frugt

De bagte frugter frembringer en behagelig sødme, som er skøn til den cremede ost og de sprøde nødder. Mmm!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt ost og frugt

De bagte frugter frembringer en behagelig sødme, som er skøn til den cremede ost og de sprøde nødder. Mmm!

Antal portioner
  • 8 skiver italienske flutes

Bagt frugt

  • 2 modne sharonfrugter i både
  • 3 clementiner eller mandariner i både
  • 1 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk akaciehonning
  • 150 g Høng® Råhvid 39%
  • 25 g grofthakkede mandler (ca. ½ dl)
  • 1 tsk friskpresset limesaft
  • 1 tsk akaciehonning

Fremgangsmåde:

Rist flutesskiverne på en brødrister til de er sprøde - vend dem af og til.

Bagt frugt

Vend frugter, limesaft og honning sammen i en lille bradepande. Bag frugterne midt i ovnen - vend rundt af og til. Tag frugterne ud og hold dem varme.

Skær osten i 16 skiver og fordel dem på flutesskiverne. Drys med mandler og dryp med limesaft og honning. Stil de små brød på en plade med bagepapir og bag dem øverst i ovnen.

Anret de små brød med bagt ost og frugt på tallerkener.

Tips

Flutesskiverne kan også ristes i ovnen ved 250°, 1-2 min. på hver side. I stedet for sharonfrugter kan du bruge friske dadler i kvarte.

Bagetid for frugt

Ca. 5 min. ved 250°.

Bagetid for ost

Ca. 2 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 5670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,2 g
  • Protein: 13 %
  • Kulhydrat: 43 %
  • Fedt: 44 %
Print

Vin match

Muscat Rousillon, Frankrig

Sød, hvid vin på muscat-druen, fx. en muscat de rivesaltes Kilde: Martin Nordkvist

Mere om vin til ost