Bagt pastinaksalat med linser, bacon og grøn fløde
45 min

Bagt pastinaksalat med linser, bacon og grøn fløde

Lun salat der smager dejligt som tilbehør til koteletter, hakkebøffer og ristet rugbrød. De rå æbler giver både bid og syrlighed til pastinaksalaten.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt pastinaksalat med linser, bacon og grøn fløde

Lun salat der smager dejligt som tilbehør til koteletter, hakkebøffer og ristet rugbrød. De rå æbler giver både bid og syrlighed til pastinaksalaten.

Antal portioner
  • 60 g bacon i tynde skiver
  • 4 pastinakker i 5 cm stave (ca. 250 g)
  • 2 spsk finthakkede friske salvieblade
  • 1 tsk olivenolie
  • 1 syrligt æble i tynde både, fx gloster (ca. 125 g)
  • 50 g kogte belugalinser (af 25 g rå)
  • 1 tsk eddike, fx kirsebæreddike

Grøn fløde

Fremgangsmåde:

Skær baconen i små stykker og kom dem i en bradepande sammen med pastinakker, salvie og olivenolie. Bag pastinakkerne midt i ovnen, til de er møre, men stadig har bid. Vend æblebådene med pastinakkerne, mens de stadig er varme.

Vend de kogte linser med eddiken og smag til.

Grøn fløde

Hak fløde, basilikum, salt og peber meget hurtigt i en hurtighakker, så cremen bliver grøn, men ikke for tyk. Smag til.

Anret linserne i et tyndt lag på et fad. Fordel herpå pastinakker, bacon og æble. Dryp med den grønne fløde og server straks.

Bagetid

Ca. ½ time ved 175° - varmluft.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 2550 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 16,4 g
  • Protein: 15 %
  • Kulhydrat: 39 %
  • Fedt: 46 %
Print