Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde
1 timer

Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Du kan servere den bagte rødbedesalat som tilbehør til fx stegt lam, oksekød eller flæskesteg. Eller som vegetarret sammen med avocado og ristet grovbrød.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt rødbedesalat med quinoa og myntefløde

Du kan servere den bagte rødbedesalat som tilbehør til fx stegt lam, oksekød eller flæskesteg. Eller som vegetarret sammen med avocado og ristet grovbrød.

Antal portioner
  • 400 g skrællede rødbeder i tern (ca. 2 x 2 cm)
  • 1 zittauerløg i tynde både (ca. 75 g)
  • 2 små hakkede hvidløgsfed
  • 1½ spsk olivenolie
  • 1½ spsk eddike, fx kirsebæreddike
  • ½ tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • 85 g rød quinoa (ca. 1 dl)
  • 2 dl vand
  • ¼ tsk groft salt
  • 1 hel kanel (a ca. 5 cm)
  • 1 lille pillet hvidløgsfed

Myntefløde

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Kom rødbedeternene i en lille bradepande og bland dem godt med løg, hvidløg, olie, eddike, salt og peber. Dæk bradepanden med et låg eller alufolie og bag rødbederne midt i ovnen, til de er møre.

Skyl imens quinoaen og kom den i kogende vand tilsat salt, kanelstang og hvidløg. Kog i ca. 15 min. ved svag varme og under tætsluttende låg. Hæld quinoaen i en sigte.

Lad de bagte rødbeder køle lidt af og vend herefter den kogte quinoa sammen med rødbederne så frøene opsuger rødbedesaften og marinaden. Smag til.

Myntefløde

Pisk fløden let med en gaffel og bland den med tykmælk, mynte, salt og peber.

Anret salaten på et fad og dryp med myntefløden.

Bagetid

Ca. 45 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 3710 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 19,6 g
  • Protein: 10 %
  • Kulhydrat: 50 %
  • Fedt: 40 %
Print