Bagt torsk med citronsauce

Citron og fisk er to ting der klæder hinanden virkelig godt. Citronsaucen binder hele retten sammen....den skønne torsk, de flotte sorte ris og de smukke kulørte grøntsager.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt torsk med citronsauce

Citron og fisk er to ting der klæder hinanden virkelig godt. Citronsaucen binder hele retten sammen....den skønne torsk, de flotte sorte ris og de smukke kulørte grøntsager.

Antal portioner
  • 500 g renset torskefilet
  • ¾ tsk groft salt
  • 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet)
  • 1 spsk finthakket rød chilipeber
  • 25 g smør
  • 300 g strimlet savojkål
  • 5 gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
  • 1 tsk groft salt

Tilbehør

  • 240 g ris, fx sorte fuldkornsris - koges

Fremgangsmåde:

Skær torskefileten i 8 lige store stykker og læg dem på en plade med bagepapir. Drys med salt, citronskal og chili og bag fisken midt i ovnen.

Lad smørret smelte ved kraftig varme, i en stor gryde, men uden at det bruner. Kom savojkål, gulerødder og salt i gryden og svits under omrøring i ca. 2 min. Smag til.

Bring citronsaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde.

Server den bagte torsk med citronsauce, ris og de svitsede grøntsager.

Bagetid

Sæt fisken i en kold ovn. Indstil på 225° og bag i ca. 15 min. - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8870 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 30,5 g
  • Protein: 25 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 30 %
Print