Bagt vaniljecreme

Desserten minder om en creme brulee - her med appelsin. Har du brug for en dessert, der kan laves i god tid er denne perfekt!
Bedømmelse (3 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagt vaniljecreme

Desserten minder om en creme brulee - her med appelsin. Har du brug for en dessert, der kan laves i god tid er denne perfekt!

Antal portioner

Bagt vaniljecreme

Karamelslør

  • 125 g sukker (ca. 1½ dl)
  • ½ dl vand
  • 1½ tsk ufarvet lagereddike

Pynt

  • friske citronmelisseblade

Tilbehør

  • 6 skiver appelsin uden skræl
  • 18 brombær

Fremgangsmåde:

Bagt vaniljecreme

Skær skal og hinder af appelsinerne - følg frugtens form. Skær langs appelsinbådenes hinder så fileterne løsnes, uden at hinderne følger med. Fordel appelsinfileterne i 6 ovnfaste forme (a ca. 1 dl). Rør æggeblommer og vaniljekorn sammen med en dejskraber til vaniljekornene har fordelt sig i æggeblandingen. Rør forsigtigt vaniljesauce i. Fordel cremen over appelsinfileterne og stil formene i en bradepande med 1 liter varmt vand i bunden. Bag desserten midt i ovnen. Stil de bagte vaniljecremer tildækkede i køleskabet i ca. 1 døgn.

Karamelslør

Bring sukker og vand i kog i en tykbundet gryde. Tilsæt eddike. Kog ved jævn varme og uden låg i ca. 8 min. eller til blandingen er honninggul. Rør ikke i blandingen. Lav en sukkertest: Dyp en træske i koldt vand - dernæst i karamel - og igen i koldt vand. Karamellen skal "knække". Lad karamellen køle af i ca. 1½ min. Rul imens et stykke bagepapir (ca. 80 cm langt) ud på bordet. Dyp en gaffel i karamellen og træk hurtigt tynde tråde over bagepapiret. (Bliver karamellen for stiv, kan den lunes lidt).

Ved serveringen

Sæt en bagt vaniljecreme på hver tallerken sammen med appelsinskiver og brombær. Pynt med karamelslør og citronmelisseblade.

Bagetid

1 time og 45 min. ved 100°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8120 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 14 g
  • Protein: 53 %
  • Kulhydrat: 9 %
  • Fedt: 38 %
Print