Bagte æbler med blue og marengslåg
1 timer

Bagte æbler med blue og marengslåg

Spændende dessert med fyld af marcipan, mandler, blåskimmelost og basilikum og låg af marengs.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte æbler med blue og marengslåg

Spændende dessert med fyld af marcipan, mandler, blåskimmelost og basilikum og låg af marengs.

Antal portioner
  • 150 g Castello® Blue økologisk
  • 75 g groftrevet ren, rå marcipan
  • 75 g hakkede, smuttede mandler
  • 4 spsk hakkede friske basilikumblade
  • 2 uskrællede store æbler, fx gråsten eller jonagold
  • 1 æggehvide
  • 4 spsk lyst rørsukker

Pynt

  • mandelsplitter og friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

Skær osten i mindre stykker og rør dem godt sammen med marcipan, mandler og basilikum. Halver æblerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Skær en lille skive af æblernes "runde kind", så de står bedre. Stil de halve æbler på en plade med bagepapir og smør fyldet på æblernes skæreflade.

Pisk æggehviden stiv. Tilsæt sukker og pisk i 1-2 min. til en sej marengs. Fordel marengsen ovenpå ostefyldet og bag æblerne midt i ovnen. Server straks.

Bagetid

Ca. ½ time ved 150°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8180 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,8 g
  • Protein: 11 %
  • Kulhydrat: 34 %
  • Fedt: 55 %
Print

Vin match

Gewürztraminer Alsace, Frankrig

Halvtør hvidvin på druen gewürtztraminer fx. fra Alsace Kilde: Martin Nordkvist

Læs om vin til ost