Bagte æbler med karamelcreme

I disse friske bagte æbler gemmer sig et skønt salt-sødt kanelkrydret fyld, som bare skal prøves!
Bedømmelse (2 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte æbler med karamelcreme

I disse friske bagte æbler gemmer sig et skønt salt-sødt kanelkrydret fyld, som bare skal prøves!

Antal portioner

Karamelcreme

Fyld af tørrede frugter

Æbler

  • 4 æbler, fx elstar

Pynt

  • friske mynteblade

Fremgangsmåde:

Karamelcreme

Smelt sukkeret i en gryde ved svag varme. Tilsæt fløden og kog cremen i ca. 5 min. eller til sukkeret er opløst. Stil cremen tildækket i køleskabet i mindst 3 timer, gerne natten over.

Fyld

Skær figner og abrikoser i små tern. Lad smørret blive gyldent i en pande. Steg figner, abrikoser og mandelsplitter til mandelsplitterne er gyldne. Tilsæt ost og kanel og lad det stege med et par minutter eller til osten begynder at blive blød.

Æbler

Skær et lille stykke af æblernes bund, så de kan stå uden at vælte. Skær toppen af æblerne og gem dem til låg. Udhul æblerne med et parisiennejern eller en lille ske. Fordel fyldet i de udhulede æber. Læg små skiver marcipan på toppen og derpå æblelågene. Stil æblerne i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen.

Ved serveringen

Pisk den kolde karamelcreme til en let skum med en håndmixer. Anret cremen i en skål og server den til de varme æbler.

Tips

I stedet for karamelcreme kan der serveres flødeskum eller vaniljeis til æblerne.

Bagetid

Ca. ½ time ved 225°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9150 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,8 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 40 %
  • Fedt: 53 %
Print

Vin match

Moscatel Setubal, Portugal

Hvid, fadlagret dessertvin fx. moscatel de setubal fra Portugal Kilde: Martin Nordkvist

Om vin til karamel