Bagte æbler med pistacienødder

Skønne, lune æbler bagt i ovnen med sprødt fyld af honning og pistacienødder. En nem og lækker dessert serveret med koldt flødeskum.
Bedømmelse (5 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte æbler med pistacienødder

Skønne, lune æbler bagt i ovnen med sprødt fyld af honning og pistacienødder. En nem og lækker dessert serveret med koldt flødeskum.

Antal portioner
  • 4 æbler, fx jonagold (ca. 500 g)
  • 75 g smør
  • 3 spsk rørsukker
  • 75 g usaltede pistacienøddekerner
  • 1 spsk flydende honning
  • 1½ spsk sødmælk
  • 2 spsk hvedemel

Fremgangsmåde:

Æbler med pistacienødder

Halver æblerne, fjern kernehuset og kom dem i et ovnfast fad (ca. 25 x 30 cm). Skær 25 g smør i små tern og fordel dem over æblerne, sammen med 1 spsk rørsukker. Forbag æblerne midt i ovnen. Hak pistacienødderne groft. Smelt resten af smørret og tilsæt det sidste rørsukker, honning, mælk og mel. Lad det koge ved svag varme og under omrøring i ca. 2 min. til det tykner. Rør pistacienødderne i og fordel nøddemassen på de halverede æbler. Skru op for temperaturen og bag æblerne færdige midt i ovnen, til de er gyldne. Lad æblerne køle lidt inden servering.

Pisk fløden til let skum og server til de lune æbler.

Tip

I stedet for flødeskum kan du servere cremefraiche til de bagte æbler.

Forbagning

Ca. 20 min. ved 200° - traditionel ovn.

Bagetid

10-15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9750 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17,1 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 23 %
  • Fedt: 73 %
Print