Bagte æbler med sprødt snask

Dejlige, lune æbler med sødt fyld. Server æblerne med flødeskum eller is.
Bedømmelse (6 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte æbler med sprødt snask

Dejlige, lune æbler med sødt fyld. Server æblerne med flødeskum eller is.

Antal portioner

Fyld

  • 50 g blødt smør
  • 2 spsk brun farin
  • 5 knuste makroner
  • ½ tsk stødt kanel
  • 6 uskrællede æbler, fx elstar

Fremgangsmåde:

Fyld

Rør alle ingredienserne sammen i en skål.

Halver æblerne og fjern stilk, blomst og kernehus. Fordel fyldet i æblernes hulrum. Læg æblerne sammen igen og pak dem godt ind i alufolie. Læg æblerne på en bageplade og bag dem midt i ovnen.

Pak æblerne ud og anret dem på et fad. Hæld eventuelt smeltet fyld over. Server de varme æbler sammen med kold cremefraiche eller is.

Tip

I stedet for æbler kan man anvende 6 skrællede og flækkede bananer (ca. 600 g).

Bagetid

30-40 min. ved 200° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5000 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 15,3 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 33 %
  • Fedt: 63 %
Print