Bagte æg

Bagte æg

45 min
En lille nem frokost med æg - dejlig også til en brunch.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-ag/

Sådan gør du

Bagetid:

15-18 min. ved 175°.

  • Lad smørret blive gyldent og steg løgene i ca. 2 min. til de er bløde. Drys med salt og muskat. Tilsæt spinat og lad den falde sammen. Fordel blandingen i 4 smurte ovnfaste forme eller glas. Fordel herefter ost og fløde. Knæk et æg i hver form/glas og bag dem midt i ovnen. Drys med cayennepeber og purløg og server dem varme med fx ristet rugbrød til.
Energiindhold for hele retten:

6018 kJ / 1438 kcal

Næringsindhold pr. 100g

927 kJ / 222 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 3,3 g
Protein: 12,8 % 7 g
Kulhydrat: 38,3 % 20,9 g
Fedt: 48,9 % 12,3 g
Mere inspiration

Dekorative og velsmangende æg - som snacks, tapas eller til frokost.

Relateret video
Sådan snitter du løg

Mangler du teknikken til at snitte løg hurtigt og effektivt? Karolines Køkkenskole viser, hvor nemt det er at snitte løg med den rigtige teknik. 

Ingredienser

25 g Smør
1 Lille rødløg i tynde ringe (ca. 50 g)
½ tsk Groft salt
¼ tsk Fintrevet muskatnød
½ liter Skyllede babyspinatblade
½ dl Revet Arla® Emmentaler
4 spsk Piskefløde
4 Æg
Pynt
Cayennepeber
Purløg
Tilbehør
240 g Hårdt ristet fuldkornsrugbrød