Bagte frugter og bær med ølsirup
45 min

Bagte frugter og bær med ølsirup

Rigtig efterårs dessert med blommer, blåbær, æbler og en skøn sirup af frugtsaft og brown ale.
Bedømmelse (0 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte frugter og bær med ølsirup

Rigtig efterårs dessert med blommer, blåbær, æbler og en skøn sirup af frugtsaft og brown ale.

Antal portioner

Bagte frugter og bær

  • 2 røde æbler, fx elstar eller gråsten
  • 4 blommer, fx victoria
  • 100 g stenfrie blå vindruer
  • 100 g brombær
  • 1 mørk luksusøl, fx brown ale (ca. 33 cl)
  • 100 g rørsukker (ca. 1¼ dl)

Fremgangsmåde:

Bagte frugter og bær

Skyl frugterne. Skær æblerne i kvarte og fjern kernehuset. Skær blommerne i kvarte og fjern stenene. Kom æble, blommer, vindruer og brombær i en lille bradepanden (ca. 18 x 25 cm). Hæld øl og sukker over og bag frugterne midt i ovnen.

Hæld øl og saften fra de bagte frugter i en lille tykbundet gryde. Kog det ved jævn varme og uden låg i ca. 15 min. - eller til der ca. 1½ dl ølsirup tilbage - hold frugterne lune imens.

Ved serveringen

Vend cremefraiche og vaniljesukker sammen. Fordel de lune frugter og bær i portionsskåle sammen med ølsiruppen. Drys med chokolade og server straks med kold cremefraiche.

Bagetid

Ca. ½ time ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 5990 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 17 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 62 %
  • Fedt: 34 %
Print