Bagte løg
45 min

Bagte løg

Lækre bagte løg er det perfekte tilbehør til f.eks. fisk, kød eller råvildt
Bedømmelse (9 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte løg

Lækre bagte løg er det perfekte tilbehør til f.eks. fisk, kød eller råvildt

Opskriften gælder for 12 personer

  • 10 rødløg (ca. 1 kg)
  • 10 zittauerløg (ca. 1 kg)
  • 2 spsk friskpresset citronsaft
  • 100 g blødt smør
  • 1½ tsk groft salt

Fremgangsmåde:

Pil løgene og fjern rod og top. Skær løgene i ca. 1½ cm tykke ringe. Fordel løgringene på plader med bagepapir - så der er både rødløg og zittauerløg på hver plade. Dryp citronsaft på løgringene, fordel det bløde smør og drys med salt. Bag løgene øverst i ovnen.

Genvej

Løgene kan gøres klar til bagning dagen før.

Tip

Bagte løg egner sig godt som tilbehør til fisk eller kød, fx kronhjortemørbrad - se link.

Bagetid

Ca. 15 min. ved 250°.

Kilde:
  • Energiindhold for hele retten: 6910 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 34,9 g
  • Protein: 7 %
  • Kulhydrat: 45 %
  • Fedt: 48 %
Print

Vin match

Corvina, rondinella, molinara Valpolicella, Italien

Rødvin med lidt sødme fx. valpolicella ripasso Kilde: Martin Nordkvist

Lidt om vin til vildt