Bagte pigeonæbler med ost

En anderledes dejlig og julet ostedessert med de smukke pigeonæbler. En lækkerbisken med skimmelost, nødder og pomeransskal.
Bedømmelse (1 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte pigeonæbler med ost

En anderledes dejlig og julet ostedessert med de smukke pigeonæbler. En lækkerbisken med skimmelost, nødder og pomeransskal.

Antal portioner

Pomeransfyld

  • 50 g finthakkede hasselnøddekerner
  • 1½ spsk akaciehonning
  • 25 g blødt smør
  • 2 tsk hakket kandiseret pomeransskal
  • ¼ tsk friskkværnet peber
  • 6 pigeonæbler

Tilbehør

  • 150 g landbrød

Fremgangsmåde:

Pomeransfyld

Bland hasselnødder, honning, smør, pomerans og peber sammen i en skål.

Vask og tør æblerne. Skær et lille låg (ca. 1 cm fra stilken) af hvert æble - lad stilken sidde på. Skær forsigtigt blomsten af æblet. Fjern kernehuset og lidt til, fx med et parisiennejern. Forsøg at undgå at der går hul i bunden - ellers læg et lille stykke æble ned i hullet. Skær 4 rids i skallen på hvert æble med en lille, spids kniv så skindet ikke revner under bagningen.

Fordel ca. 1 spsk fyld i hvert æble og sæt låget på. Stil æblerne i et ovnfast fad og bag dem midt i ovnen. Tag æblerne ud efter ca. 7 min. Skær osten i 12 stykker og fordel 6 af dem under lågene på æblerne. Bag dem færdig de sidste 3 min. Sæt de varme æbler på tallerkener sammen med resten af osten - og brød. Server straks.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 200°.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8670 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 8,2 g
  • Protein: 9 %
  • Kulhydrat: 29 %
  • Fedt: 62 %
Print