Bagte rabarber med nødderasp
30 min

Bagte rabarber med nødderasp

Rabarber, knasende sprødt rasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld i al sin enkelthed.
Bedømmelse (20 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte rabarber med nødderasp

Rabarber, knasende sprødt rasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld i al sin enkelthed.

Antal portioner

Rabarbergrød

  • 1 vaniljestang
  • 500 g rabarber i 2 cm stykker
  • 150 g rørsukker (ca. 1¾ dl)

Nødderasp

  • 50 g rasp (ca. 1 dl)
  • 25 g hakkede hasselnøddekerner
  • 2 spsk rørsukker
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 25 g smør - smeltet

Fremgangsmåde:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom vaniljestang, -korn, rabarber og sukker i en lille bradepande. Bag rabarberne midt i ovnen. Tag rabarberne ud og mos dem let med en gaffel.

Nødderasp

Bland rasp, nødder, sukker, kardemomme og smeltet smør. Fordel nødderaspen i et tyndt lag på en pladen med bagepapir og rist det midt i ovnen. Kom nødderaspen i en skål.

Server de bagte rabarber lune eller kolde sammen med den iskolde fløde og nødderasp - så man selv kan hælde og drysse på.

Bagetid for rabarber

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for nødderasp

Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 9230 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 24,5 g
  • Protein: 4 %
  • Kulhydrat: 46 %
  • Fedt: 50 %
Print