Bagte rabarber med nødderasp

Bagte rabarber med nødderasp

30 min
Lune rabarber, rabarberkompot, rabarberdessert, bagte rabarber - hvad skal vi kalde denne skønne, skønne dessert? I al sin enkelthed er det simpelthen bare lune rabarber med knasende sprød nødderasp og piskefløde - en himmerigsmundfuld en lun sommeraften.
https://www.arla.dk/opskrifter/bagte-rabarber-med-nodderasp/

Sådan gør du

Bagetid for rabarber:

Ca. 15 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagetid for nødderasp:

Ca. 4 min. ved 225° - traditionel ovn.

Bagte rabarber
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud.
  • Kom vaniljestang, -korn, rabarber og sukker i en lille bradepande.
  • Bag rabarberne midt i ovnen.
  • Tag rabarberne ud og mos dem let med en gaffel.
Nødderasp
  • Bland rasp, nødder, sukker, kardemomme og smeltet smør.
  • Fordel nødderaspen i et tyndt lag på en pladen med bagepapir og rist det midt i ovnen.
  • Kom nødderaspen i en skål.
Ved serveringen
  • Server de bagte rabarber lune eller kolde sammen med den iskolde fløde og nødderasp - så kan du selv kan hælde og drysse på.

Har du mange rabarber, så er det nemt at lave en stor portion rabarberkompot på denne måde. Frys den afkølede kompot i mindre portioner, så er de klar til både rabarbertærter, kager og trifli.

Energiindhold for hele retten:

8806 kJ / 2105 kcal

Næringsindhold pr. 100g

854 kJ / 204 kcal

Energifordeling
Energi­fordeling Nærings­indhold pr. 100g
Fiber: - 2,5 g
Protein: 3,3 % 1,7 g
Kulhydrat: 42,8 % 21,5 g
Fedt: 53,9 % 12,4 g
Mere inspiration

Når det er sæson for rabarber skal der bages - prøv denne crumble, den er lækker.

Rabarbercrumble
45 min
Rabarbercrumble
(15)
Relateret video
Sådan bruger du rabarber

Rabarber er lækre både i det søde og det salte køkken. Karolines Køkkenskole viser dig her, hvordan du kan bruge rabarber til en kompot, der kan bruges til desserter, mousse, som topping på skyr, tilbehør til frokosten eller til stegt fisk og kød.

Ingredienser

Bagte rabarber
1 Vaniljestang
500 g Rabarber i 2 cm stykker
150 g Rørsukker (ca. 1¾ dl)
Nødderasp
50 g Rasp (ca. 1 dl)
25 g Hakkede hasselnøddekerner
2 spsk Rørsukker
1 tsk Stødt kardemomme
25 g Smør - smeltet
¼ liter Piskefløde