Bagte torsketoppe med gylden nudelsalat
30 min

Bagte torsketoppe med gylden nudelsalat

En nem måde at lave fisk på. Fisketoppe, som minder lidt om fiskefrikadeller, men bare bagt i ovnen. De får ikke den sprøde overflade som hvis du steger i panden. Til gengæld er de dejligt krydret med både chili, løg og lime.
Bedømmelse (16 vurderinger)

Min bedømmelse:

Bagte torsketoppe med gylden nudelsalat

En nem måde at lave fisk på. Fisketoppe, som minder lidt om fiskefrikadeller, men bare bagt i ovnen. De får ikke den sprøde overflade som hvis du steger i panden. Til gengæld er de dejligt krydret med både chili, løg og lime.

Antal portioner
  • 500 g renset torskefilet eller kuller
  • ¾ tsk groft salt
  • 1 lille finthakket zittauerløg (ca. 50 g)
  • 1 spsk finthakket grøn chilipeber
  • 2 tsk fintrevet limeskal (usprøjtet)
  • 4 gulerødder i tynde stave (ca. 300 g)
  • 2 spsk friskpresset limesaft
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ tsk groft salt
  • 250 g risnudler
  • 1 mangofrugt i tern (ca. 250 g)

Pynt

  • strimlede babyspinatblade

Fremgangsmåde:

Hak torskekødet groft med en kniv, kom det i en skål og rør godt med salt. Tilsæt løg, chili og limeskal. Form fiskekødet til 12 rustikke toppe på en plade med bagepapir. Bag torsketoppene øverst i ovnen.

Vend gulerødderne med limesaft, olie og salt.

Bring karrysaucen i kog under omrøring i en lille tykbundet gryde. Tilsæt spinat - lige inden serveringen.

Kog risnudlerne efter anvisningen på emballagen. Lad dem dryppe af i en sigte og kom de varme nudler i et fad. Fordel gulerødder og mango hen over nudlerne.

Bagetid

Ca. 10 min. ved 225° - traditionel ovn.

Tip

Resten af karrysaucen kan fryses og bruges en anden dag. Tø den op i køleskabet.

Kilde:

Produkter i opskriften

  • Energiindhold for hele retten: 8160 kJ
  • Energifordeling:
  • Fiber: 21,1 g
  • Protein: 23 %
  • Kulhydrat: 61 %
  • Fedt: 16 %
Print